ג'וקין קוקיה

הקוקיה ג'ייקובין, הקוקייה הפידית, או הקוקייה המצולעת, Clamator jacobinus, היא חברה בסדר הקוקיה של ציפורים המצוי באפריקה ובאסיה. היא נודדת חלקית ובהודו היא נחשבה כמבשרת גשמי המונסון עקב עיתוי הגעתה. היא נקשרה עם ציפור במיתולוגיה ובשירה ההודית, המכונה צ'אטאק ומיוצגת כציפור עם מקור על הראש שמחכה לגשמים להרוות את צמאונה.

תמונה של קוקיה ג'ייקובין זכתה ברישיון תחת GFDL
מקור מקורי : עבודתי שלי
מְחַבֵּר : J.M. גרג
רְשׁוּת : רישיון לתיעוד חינם של GNU



הקוקיה של ג'ייקובין מסווגת כדאגה פחותה. אינו זכאי לקטגוריית סיכון גבוהה יותר. מוניות נרחבות ושופעות כלולות בקטגוריה זו.

הקוקיה ג'ייקובין היא ציפור דרום אפריקאית המשתייכת לקבוצת משפחת הציפורים cuculidae הכוללת ציפורים כמו קוקיות העולם הישן, מלקוהאס. התיאור לקוקיה ג'ייקובין (השם הלטיני Clamator jacobinus) נמצא במהדורה השביעית של ציפורי רוברטס בדרום אפריקה. ניתן לזהות במהירות את ג'קובינוס Clamator על ידי מספר הזיהוי הייחודי של רוברטס 382 והתיאור המפורט של ציפור זו מופיע בעמוד 200. יותר

ציפור הפארק הלאומי ג'קובין קוקו הקוקייה ג'ייקובין (השם הלטיני Clamator jacobinus) מתוארת בעופות רוברטס מדרום אפריקה, מהדורה 7. לציפור זו מספר רוברטים ייחודי של 382 ותוכלו למצוא תיאור מלא של ציפור זו בעמוד 200, גם תמונה של הקוקיה ג'ייקובין בעמוד 208. הקוקייה של ג'ייקובין שייכת למשפחת העופות המסווגים כקוקולידים. יותר



הקוקיה הפידית, או הקוקייה ג'ייקובין, Clamator jacobinus, היא חברה בסדר הקוקיה של הציפורים, הקוקוליפורמים, הכוללת גם את דרכי הדרך, האניס והוהאצין. הוא מתרבה באפריקה מדרום למדבר סהרה מזרחה להודו, סרי לנקה ומיאנמר. זהו מהגר למרחקים קצרים, מכיוון שציפורים בקווי רוחב צפוןיים יותר ובקרקע גבוהה יותר הם מבקרים בקיץ, ומשאירים לאזורים חמים ורטובים יותר בחורף. פוקיה קוקיה היא ציפור של שיחים, ביצות וטיפוח. יותר

שונה ככל שיכולות להיות שתי אוכלוסיות קוקיה ג'ייקובין. הייתי מהמר של M&S היה serratus בראש. יותר

Pied, Pied Crested או קוקיה ג'ייקובין) נמצאים בהודו. אלה הם: (1) Clamator jacobinus pica (2) Clamator jacobinus jacobinus תת-מין שלישי, Clamator jacobinus serratus, מופיע בדרום אפריקה. תיאורי תת-המינים המובאים כאן לקוחים מפיין (1997), דייויס (2000) ופיין (2005). שני תת-המינים ההודים נראים כמעט זהים, כאשר לגזע הצפוני יש כנף מעט גדולה יותר; עם זאת, אי אפשר להבדיל בין שני הגזעים בשטח (פיין 2005). יותר